Iratkozz fel hírlevelünkre...

...így nem maradsz le friss híreinkről, újdonságainkról!

bezár

augusztus
2019
07

Az eddigi legkeményebb ZEISS réteg

Az eddigi legkeményebb ZEISS réteg DuraVision® technológiával Erősebb. Ellenállóbb a szennyeződéseknek.Könnyebben tisztítható.

Az eddigi legkeményebb ZEISS réteg

A képen a hölgy bal szeme előtt tükröződéscsökkentő réteggel ellátott lencse van, a jobb oldalán pedig egy tükröződéscsökkentő réteg nélküli lencse.

Növelje hasznát a ZEISS-szel!

Használja ki a DuraVision® Platinum réteggel ellátott eddigi legkeményebb ZEISS lencsék nyújtotta előnyöket. A mindennapi életünkben felmerülő igények alapján olyan lencsékre van szükség, melyek kemények, ellenállnak a szennyeződéseknek és könnyen tisztíthatók. Ez az igény hozzájárult a kemény, antireflex rétegek létezéséhez. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy ezeknek a rétegeknek a minősége igen nagy skálán mozog.

De mitől más egy DuraVision® Platinum AR (antireflex) réteggel ellátott ZEISS lencse? Az ilyen kemény és könnyű lencse nagyon erős, ellenállóbb a szennyeződéseknek és könnyen tisztítható, miközben elsőrangú tükröződéscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ionbombázás segítségével szorosan összetömörített rétegrendszer eredményeként a lencse felülete háromszor keményebb a korábbi keménylakk + AR réteggel ellátott műanyag ZEISS lencséknél (LotuTec rétegnél, ami szintén egy kemény réteg) és 35%-kal karcállóbb az AR réteggel ellátott ZEISS üveg lencséknél. Ezenkívül a DuraVision® Platinum AR réteggel ellátott ZEISS lencse kék maradványreflexe esztétikusabb és több mint 20%-kal kevesebb fényvisszaverődést eredményez, ez pedig élesebb, kontrasztosabb látást.

Kilenc ultra vékony réteg mindezért

Fejlett technológiával a fejlett rétegért

A lencse felszínéhez ütköző ionok mozgási energiájukat átadják a réteg molekuláinak. Természetesen ez a folyamat mikron szinten játszódik le és szabad szemmel nem látható.

Az eredmény: a rétegek szorosabban összetömörülnek szilárd rétegekké

A ZEISS számára a szemüveglencsék bevonatának szakterülete mindig is kiemelt fontossággal bírt és napjainkban is a látásjavító megoldások további fejlesztésének kulcsfontosságú részét képezi (kamerák, távcsövek, nagyítók, mikroszkópok stb.). Mindez elsősorban történelmi indokoknak tudható be, mivel a ZEISS már 1935-ben is az üveglencse-megmunkálás úttörőjének számított, amikor kifejlesztette (világszinten is) az első tükröződéscsökkentő bevonatot.

Bízzon a ZEISS-ben! A Carl Zeiss Vision kétéves garanciát biztosít az új, DuraVision® Platinum bevonattal rendelkező lencsékre.

Címkék

Megosztás

Hozzászólások