Iratkozz fel hírlevelünkre...

...így nem maradsz le friss híreinkről, újdonságainkról!

bezár

március
2020
25

Hogyan növelhetjük szemüvegünk élettartamát?

Igen sok bosszúságot okozhatnak, ha elromlanak a nap, mint nap használt dolgaink, hiszen pótlásuk körülményes lehet. Optikánkban naponta találkozunk ráült, ráfeküdt szemüveggel.Ezért adunk pár tippet, hogyan óvjuk meg szemüvegeinket.

Hogyan növelhetjük szemüvegünk élettartamát?

Jelentősen megnövelhetjük szemüvegeink élettartamát, ha betartunk néhány egyszerű szabályt:

- Ne tegyük le oda, ahol ráülhetünk, ráfeküdhetünk, illetve kutya, vagy más háziállat elérheti.

- Ne tegyük fejtetőre, mert az a szárak törését okozhatja, illetve, kitágul a szemüveg, valamint a lencsét is bezsírozzuk.

- A szemüveglencséket szarvasbőrrel, semmilyen papír anyaggal (papírtörlő, papírzsebkendő, stb.), valamint nem optikában vásárolt egyszer használatos törlőkendővel ne töröljük, mert ezek karcolhatnak és megrongálhatják a lencse rétegeit.

- A legtöbb szemüveglencse és szemüvegkeret nem bírja a magas hőt. Ami a bőrünknek kellemetlen, az már a szemüvegnek is. Ne hagyjuk napon táskában, autóban forróságban, hajvasaló mellett, stb.

- Tisztítsuk rendszeresen langyos vízzel és szappannal, vagy kifejezetten szaküzletben erre a célra szánt PH semleges törlőkendővel és szemüveglencse tisztító készítményekkel, melynek széles választéka megtalálható a 3D Optikában is. FONTOS! A szárazon törlés - akár a speciális mikroszálas törlőkendővel, vagy egyéb kiegészítő készítmények használata - nem helyettesíti a szappanos, kézi mosást! Ezek kiegészítő tisztítások, abban az esetben jók, ha nincs idő és mód a vízzel való mosásra. 

- Ha olyan tevékenységet végzünk, amikor sérülhet a szemüveg (pl.: fizikai munka, kerti munka, flexszelés, festés, stb.) akkor érdemes egy régebbit, vagy egy tartalékot átvenni! Sőt, ne feledkezzünk meg a megfelelő védőszemüvegről sem, amit akár a saját szemüvegünkre is felvehetünk.  Ha nem fér be alá, akkor a jobb védőszemüvegek dioptriázhatóak is, kollégáink ebben is tudnak segíteni.

   Reméljük, hogy tippjeink betartásával Önnek is sikerül megnövelni szemüvege élettartamát!

Megosztás

Hozzászólások