Iratkozz fel hírlevelünkre...

...így nem maradsz le friss híreinkről, újdonságainkról!

bezár

június
2021
21

Mennyibe kerül egy szemüveg?

Mennyibe kerül egy szemüveg?

A kérdés egyszerűnek tűnik, ám a válasz annál összetettebb. Gondoljunk csak bele, hogy ha ugyan ezt a kérdést felteszik egy autókereskedésben? Ott is rengeteg szempont befolyásolhatja egy jármű árát (pl. hány éves, milyen típus, milyen felszereltségű, stb.)

A szemüvegre irányuló kérdés egy optikusban is számos kérdést vet fel, hiszen nem mindegy, hogy milyen szemüvegről beszélünk. Létezik olvasó, távoli, bifokális, és multifokális is.

Fontos tudni, hogy milyen a dioptria és a hozzá tartozó szemtávolság, ehhez képest pedig mekkora az arc.

A lencséket különféle rétegekkel is elláthatjuk, és komfortosabbá tehetjük olyan extrákkal, mint pl. a fényre sötétedő lencse.

Az is fontos, hogy viselője milyen szemüvegkeretbe szeretné a lencsét, hiszen eltérőek lehetnek a becsiszolási módszerek, melyek szintén befolyásolják az árat.

Emellett fontos az anyagválasztás is.  Az olcsóbb keretek általában műanyagból készülnek, de vannak egészen exkluzív, pl. fa, szaru vagy akár karbon keretek is.

Amikor a látszerész szemüveget kínál az ügyfelének, a felsoroltakon túl figyelembe veszi még a páciense életkorát is.

Általánosságban elmondható, hogy ma már egy egyszerű olvasószemüvegnél is olyan hatalmas a lencse- és keretválaszték, hogy ajánlott a lehetőségeket egy szakemberrel átbeszélni, aki –miután megismerte az igényeket- könnyedén tud több alternatívát kínálni, és ár tekintetében is segíthet az ideális szemüveg megválasztásban.

Megosztás

Hozzászólások